Hiša Fink

Zgodba Hiše Fink

Irča vas
Irča vas

Kdo smo?

Kjer tiho teče reka Krka, je v Irči vasi tik ob rojstni hiši zrasla gostilna Hiša Fink.

Pri nas pravimo, da gre tradicija z roko v roki z novim. V objemu čarobne okolice pripravljamo tradicionalne jedi na sodoben in moderen način. Z globoko mero spoštovanja do dediščine in predanosti gastronomskim užitkom, v Hiši Fink sledimo jasni viziji in dolgoletni tradiciji. Srce Hiše Fink sta Damjan in Tanja, ki gojita iskreno ljubezen do kuhanja in vsega lepega, kar kuhanje ustvari. Skupaj s srčno in predano ekipo ustvarjamo nepozabna kulinarična doživetja za vse, kis prestopijo prag Hiše Fink. V Hiši Fink je vse novo, a vseeno ostane tudi vse, kar je pristno, okusno in vrhunsko.

V modernem paviljonu s teraso in pogledom na bistro reko Krko vas čaka svet kulinaričnih užitkov. V Hiši Fink prisegamo na to, da stranke izkusijo le najboljše. Pristne in skrbno izbrane sestavine, pripravljene z iskreno ljubeznijo kulinarike. Navdih za jedilnik najdemo v čarobnih dolenjskih krajih, lepih spominih in nam ljubim ljudem. Na jedilniku boste našli le jedi, ki jih pripravljamo s srcem in ljubeznijo do kvalitetnih sestavin ter tradicije.

Ob mili govorici dolenjščine, kjer tiho in sanjavo teče Krka, reče sladko vince in šibijo se mize od izvrstnih jedi. Lahko bi še naštevali, kaj vas čaka pri nas. Prepričajte se sami. Rezervirajte termin tukaj in se nam pridružite na rajanju okusov, misli, pogledov in občutkov.

Dobrodošli v Hiši Fink, svetu kulinaričnih užitkov!

Kaj so naše vrednote?

Vizijo Hiše Fink oblikujejo

Pristnost

kot je iskren prvi poljub Damjana in Tanje, srce Hiše Fink.

Lokalnost

kot so zelišča z domačega vrta mame Fink.

Aktualnost

kot je čarobni navdih kuharja, ki sanjsko kuha in kuha tudi kadar sanja.

Tradicionalnost

kot so večni recepti mame Kos.

Hvaležnost

do zveste ekipe, ki močno verjame v naše poslanstvo in s katero je garanje tudi užitek.

Kuhinja Hiše Fink je globok poklon vsem koreninam; družinskim, nadzemeljskim in podzemeljskim. Predani smo gastronomskim užitkom in dediščini naših krajev. Naše poslanstvo je, da pričaramo čarobene trenutke, polne ugodja in gastronomskih užitkov vsem, ki prestopijo prag naše Hiše Fink.

Ideje
Ideje

Navdih je povsod okoli nas

Gostilna Hiša Fink združuje le najboljše, kar ponuja narava. Navdiha za jedilnike nam tako ne zmanjka. Nežne dišave in vznemirljive barve iz naše okolice prebudijo naše čute ter se združijo v okusnih jedeh na vaših krožnikih.

Letni časi in sezonske sestavine nas vsako jutro presenetijo z nečim novim, ki se kaj kmalu znajde na vašem krožniku. Dramaturgija okusov v naših jedilnikih vas bo popeljala po taščinem vrtu, bližnjem gozdu in sosedovem travniku.

Sveža zelišča naberemo na domačem vrtu, dišavnice in trobentice zrastejo na brežini reke Krke. Sestavine so lokalne, jajca pridejo iz sosedove kmetije proste reje, sire nam dovabljajo priznani bližnji sirarji, čebele pa nam v bližnjem gozdu nabirajo med. Police v vinski kleti se bočijo pod steklenicami priznanih vinarjev. Okusite pristne sestavine slovenske kulinarike!

Ne pozabimo niti na največje zaklade lokalne kulinarike in tradicionalnih receptov, kot so štruklji in domač kruh. Ja, govorimo o tem kruhu, ki ga speče chefova mati v krušni peči. Ob obisku Hiše Fink vam bo zadišalo po domačem. Ljubezen do dobre hrane in tradicije boste okusili v vsakem grižljaju hrane, ki vam jo pripravimo v naši kuhinji.

onas_rez_slika
onas_sp_slika

Opozorilo: ta stran uporablja piškotke, zato da zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani.